Page Nav

HIDE

Pages

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

latest

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

  Έξι Δεκέμβρη, παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού. Δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε ως σύλλογος βετεράνων ποδοσφαιριστών ,στο κάλεσμα της δημοτικής...


 
Έξι Δεκέμβρη, παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού. Δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε ως σύλλογος βετεράνων ποδοσφαιριστών ,στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής του δήμου Παύλου Μελά, στην τιμητική εκδήλωση προς διάφορες εθελοντικές ομάδες και εθελοντές, που προσέφεραν εργασία, τρόφιμα, χρήματα κ.τ.λ. για τίς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του δήμου μας. Το σκηνικό ιδανικό! Η εισαγωγή στο ξεκίνημα τής εκδήλωσης, με την μπάντα να παίζει ευχάριστη μουσική και η τεράστια οθόνη να δείχνει φωτογραφίες αστέγων συνανθρώπων μας σε σημεία σίτισης για ένα πιάτο φαγητό, αλλά και για προϊόντα πρώτης ανάγκης ερεθίζουν τα ανθρώπινα συναισθήματα αλληλεγγύης. Το περιβάλλον ιδανικό για να ξεκινήσει η κομματικοπολιτική πασαρέλα. Πρώτος πήρε τον λόγο ο δήμαρχος, ακολούθησαν αρκετοί αντιδήμαρχοι, στην συνέχεια ο περιφερειάρχης Μακεδονίας, αντιπεριφεριάρχες και βουλευτές όλων των κομμάτων. Αναφερόμενοι όλοι τους στην ανάγκη και την σπουδαιότητα του εθελοντισμού, αγγίζοντας τα ανθρώπινα συναισθήματα, με διάφορες τοποθετήσεις. Προς μεγάλη μου έκπληξη ΔΕΝ ΥΠΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΥΣ, το πως κατέληξαν οι συνάνθρωποι μας στο σημείο να μην έχουν ένα πιάτο φαγητό, να μην έχουν που να κοιμηθούν, να μην έχουν τα είδη πρώτης ανάγκης, άλλοι να μην μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα τους, άλλοι να μην έχουν θέρμανση να ζεσταθούν, λες και όλη αυτή η κατάντια του ανθρώπου έχει έρθει ουρανοκατέβατη.



Ψέλισαν ότι για όλα, ευθύνεται η οικονομική κρίση. Και αναρωτιέμαι , οι ίδιοι τους δεν είναι που διαχειρίζονται την οικονομία της πολιτείας μας;; Αυτοί δεν αποφασίζουν το πώς θα διαβιώνουν οι πολίτες;; Αυτοί οι ίδιοι δεν ψηφίζουν τον κρατικό προϋπολογισμό;; Δεν βλέπουν ότι ή ΦΤΩΧΉ ΕΛΛΆΔΑ ΜΑΣ, έχει τον ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΌ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;; Σε σχέση με τον πληθυσμό της... Η υποκρισία κορυφώνεται, όταν γνωρίζουν πολύ καλά, ότι το κράτος, ο δήμος αλλά και ή εκκλησία μπορούν να αποπληρώσουν όλο το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος μας. Άρα αντιλαμβανόμαστε ότι η φτώχεια, η ανεργία, ή κατάπτωση τού ανθρώπου, δεν είναι τυχαία. Στοχευμένα δρομολογείται από αυτούς πού εμείς τοποθετήσαμε ως διαχειριστές μας. Άρα, η είναι ανίκανοι, η για ιδίων όφελος εξυπερετούν αλλογενών συμφέροντα. Και στις δύο περιπτώσεις όταν εκ τής θεσμικής τους θέσης, δεν εκτελούν τις νόμιμες διαδικασίες για αποπληρωμή του χρέους μας, είναι υπόλογοι. Πώς λέγεται αυτό;; ΠΑΡΑΛΉΨΕΙΣ ΚΑΘΗΚΌΝΤΩΝ. Ο κόμπος στον λαιμό μου και η αναγούλα που ένιωσα, με όλη αυτή την υποκρισία και τον στρουθοκαμιλισμό των συνανθρώπων μου, με οδήγησαν απογοητευμένο προς την έξοδο. Εκεί αντίκρισα τον μπουφέ με τα εδέσματα των εθελοντών. Πως να κατέβει μπουκιά!; ακούγοντας τους ήχους της μπάντας και το χειροκρότημα της παράστασης στο όνομα τής παγκόσμιας ημέρας εθελοντισμού, με σεναριογράφους τους θεσμούς του κράτους μας, επιβεβαιώνοντας ότι μας θέλουν φτωχούς, αμαθείς ,για να μας δίνουν την υποτιθέμενη λύση.


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.e-synews.gr


ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:


ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΑΛΑΜΠΟΥΚΑΣ ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α'ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ 4 6949197106 dionisistalampoukas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια